Fuldkornsspelt rugbrød |
Et meget velduftende rugbrød med en sprød skorpe og saftig smag.
Opskrift til 1 rugbrød
Ingredienser:
150 g hvedemel
100 g fuldkornsspeltmel
1 spsk. honning
2 tsk. salt
250 g groft rugmel
40 g smør
2 ½ dl vand
25 g gær
125 g knækket rug
Kogende vand
Fremgangsmåde:
Den knækkede rug sættes i blød i ca 1 ½ time i kogende vand. Herefter kommes rugmelen i en sigte, hvor vandet presses fra.
Gær røres ud i lunken vand. Knækket rug, rugmel, salt, honning og smør blandes og røres sammen. Herefter tilsættes speltmel og til sidst hvedemelen. Rugbrødsdejen æltes på maskinen og stilles til hævning i 1 time.
Herefter æltes dejen igen og kommes i en rugbrødsform og stilles til efterhævning i ca. 1 time. Brøddet ridses og pensles med vand og bages ved 180 grader i ca. 60 minutter.
Til denne opskrift er der så vidt muligt anvendt økologiske produkter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar