mandag den 17. juni 2013

Fuldkornsspelt rugbrød

Fuldkornsspelt rugbrød
Fuldkornsspelt rugbrød
Et nyt forsøg på et fuldkornsspelt rugbrød. En opskrift fra min mor.
Et meget velduftende rugbrød med en sprød skorpe og saftig smag.


Opskrift til 1 rugbrød

Ingredienser:
150 g hvedemel
100 g fuldkornsspeltmel
1 spsk. honning
2 tsk. salt
250 g groft rugmel
40 g smør
2 ½ dl vand
25 g gær
125 g knækket rug
Kogende vand

Fremgangsmåde:

Den knækkede rug sættes i blød i ca 1 ½ time i kogende vand. Herefter kommes rugmelen i en sigte, hvor vandet presses fra.
Gær røres ud i lunken vand. Knækket rug, rugmel, salt, honning og smør blandes og røres sammen. Herefter tilsættes speltmel og til sidst hvedemelen. Rugbrødsdejen æltes på maskinen og stilles til hævning i 1 time.

Herefter æltes dejen igen og kommes i en rugbrødsform og stilles til efterhævning i ca. 1 time. Brøddet ridses og pensles med vand og bages ved 180 grader i ca. 60 minutter.

Til denne opskrift er der så vidt muligt anvendt økologiske produkter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar