søndag den 9. juni 2013

Kernesunde speltboller

Speltboller
Kernesunde speltboller

Speltbollerne er saftige og har en rigtig god smag samt aroma.
Spelt er en ældgammel kornsort, der er kendetegnet for sine gode bageegenskaber. Brød bagt af speltmel får en let sød smag og en gylden farve. Spelt har et højt proteinindhold af en sådan kvalitet, at hvis det æltes for længe bliver dejen meget blød. For at få mere volumen i sit speltbrød kan det være en fordel at supplere dejen med hvedemel.


Opskrift til ca. 20 speltboller

Ingredienser:

25 g gær
4 dl mælk
150 g solsikkekerner
1 spsk. rapsolie
2 tsk. groft salt
175 g fuldkornsspeltmel
300 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Lun mælken sammen med solsikkekernerne og rør herefter gæren ud i mælken.
Tilsæt resten af ingredienserne og ælt grundigt dog ikke for kraftigt eller længere end fem minutter. Dejen vil fremstå klistret. OBS: Speltbrød kan blive for tørt hvis dejen bliver for fast.
Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Dejen slås ned og speltbollerne sættes med en ske på en bageplade med bagepapir eller formes til speltboller.

Speltbollerne pensles enten med et pisket æg eller med mælk og drysses med mel og efterhæver i 30 min. under et klæde.

Bages i ca. 15 min. ved 200 grader.


Til denne portion kernesunde speltboller blev der anvendt økologiske ingredienser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar