Halloweenkage |
1 kage til ca. 8 personer
Ingredienser:
Kage:
3 æggehvider
30 g mørk chokolade, smeltet
4 ½ dl hvedemel
1 tsk. salt
1 dl smør
2 ½ dl kærnemælk
1 tsk. bagepulver
3 dl sukker
Glasur:
3/4 dl blødt smør
1 ½ spsk. revet appelsinskal
1 tsk revet citronskal
1/4 tsk. salt
1 æggeblomme
5 dl flormelis
2 tsk. citronsaft
1 spsk. appelsinsaft
gul og rød frugtfarve
Fremgangsmåde:
Sigt alle de tørre ingredienser sammen (sukker, mel, bagpulver og salt). Rør smørret blødt og bland det i melblandingen. Herefter røres lidt af kærnemælken i, hvorefter æggehviderne røres godt i dejen. Den smeltede chokolade røres i dejen sammen med resten af kærnemælken. Dejen røres godt sammen og hældes i en smurt form.
Bages i ca. 45 min. ved 175 grader.
Smør røres sammen med revet citron- og appelsinskal samt salt. Herefter piskes æggeblommen i glasuren. Tilsæt flormelis skiftevis med saften fra citronen og appelsinen. Til sidst tilsættes en smule rød frugtfarve og gul farve indtil den ønskede orangefarve fremkommer.
Glasuren smøres på kagen når kagen er afkølet. Tilslut rives lidt mørk chokolade over kagen og denne er klar til servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar