Maltbrød med valnødder |
1 brød
Ingredienser:
10 gr. gær
300 gr. hvedemel
300 gr. sigtemel
2 spsk. maltmel
3 dl koldt vand
2 dl A38
1 spsk. olie
1 ½ tsk. groft salt
150 gr. valnødder, hakket
Fremgangsmåde:
Rør gær ud i vandet og tilsæt resten af ingredienserne fraset valnødderne.
Ælt dejen sammen evt. på maskine (dejen er ret klistret). Hak valnødderne groft og tilsæt disse.
Form dejen til et brød ca. 25 cm langt.
Læg brødet på en plade med bagepapir og pak det ind i et fugtigt viskestykke. Brødet hæver i køleskabet i ca. 1 døgn.
Herefter tages maltbrødet ud af køleskabet og drysses med mel og der ridses et mønster i brødet.
Maltbrødet efterhæver et lunt sted i ca. 30 min.
Sættes i en kold ovn og bages midt i ovnen i ca. 45 min. ved 200 grader.
Ingredienserne til dette brød er økologiske.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar