Chokoladekage |
Opskrift til en stor pladekage
Ingredienser:
4 æg
200 g hvedemel
200 g sukker
3 spsk. kakao
1 spsk. bagepulver
1 ½ dl mælk
1 dl vand
150 g smeltet smør/bagemargarine
1 spsk. vaniljesukker
Fyld:
150 g smør
1 dl vand (eller stærk kaffe)
4 spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
200 g flormelis
150 g kokosmel
Fremgangsmåde:
Æg og sukker piskes sammen til en luftig masse. Mel, kakaopulver, bagepulver og vaniljesukker blandes sammen og sigtes ned i æggemassen. Dejen røres sammen og det smeltede smør tilsættes. Herefter tilsættes vand og mælk og dejen røres godt sammen.
Dejen hældes i en smurt bageform ca. 35 x 40 eller to mindre (som på billedet). Chokoladekagen bages i ovnen ved 175 grader i ca. 30-35 min. alt efter om det er i en eller flere forme.
Imens kan ingredienserne til fyldet blandes i en gryde. Ingredienserne varmet op og røres sammen til en ensartet masse. Fyldet smøres på kagen når denne er færdigbagt. Kan evt. køle en smule af inden fyldet kommes på.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar