Kyllingesatay med ris |
Retten kan med fordel forberedes dagen før for at få den optimale smag fra marinaden.
Portion til 4 personer
Ingredienser:
Sataysovs:
2 spsk. kogende vand
2 spsk. limesaft
3 spsk. peanutbutter
3 spk. sojasauce
2 tsk. sukker
4 kyllingefileter, i små tern
200 g frisk ananas, i mindre tern
olie til stegning
Grillspyd: Ca. 8-10 stk.
Tilbehør:
Agurk i stave
Cremefraiche
Ris
Fremgangsmåde:
Grillspydene lægges i koldt vand i ca. 30 min. (ellers kan de antændes når kyllingespydene skal tilberedes)
Sataysaucen tilberedes ved at røre peanutputter, soja, vand og limesaft sammen med sukkeret. Massen skal røres så godt sammen at den bliver ensartet.
Kyllingeternene fordeles i sataysaucen og marinerer i mindst 30 min. gerne fra om morgenen og frem til om aftenen hvor de skal anvendes.
Ananastern og kyllingetern fordeles på de fugtige spyd. Kyllingespyddene grilles enten på en grillpande eller en alm. pande med lidt olie ved jævn varme. Spydene skal ca. have 5 min. og krydres med salt og evt. hvidløg.
Kyllingespyddene serveres evt. sammen med cremefraiche og agurk i stave.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar