mandag den 21. april 2014

Æblekage

Lun æblekage
Æblekage
Rigtig lækker æblekage til eftermiddagskaffen. Kan kan hurtigt laves skulle der komme uanmeldte kaffe- og kagesultne gæster.
Sammenlagt tager det ca. 45 min. at lave denne kage.



Opskrift til 1 æblekage

Ingredienser:
4  mellemstore æbler - gerne let syrlige
150 g mel
1 tsk. bagepulver
2 æg
150 g sukker
ca. 1 dl. letmælk
60 g margarine
1 ½ tsk. stødt kanel

Fremgangsmåde:
Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps. Smelt margarine sammen med mælk.
Skræl æbler og læg dem i koldt vand indtil de skal i kagen. Bland mel og bagepulver sammen.
Pisk margarineblandingen sammen med æggeblandingen og vend derefter melblandingen i.

Smør en springform og hæld dejen i formen. Drys ca. 1 tsk. stødt kanel ovenpå dejen og fordel herefter æblerne ovenpå dejen. Æblerne lægges tæt sammen i cirkler så de danner et fint mønster.
Drys herefter ca. ½ tsk. kanel ovenpå og suppler evt. med lidt sukker.

Æblekagen bages i en forvarmet ovn i 30 min. ved 200 grader.

Serveres lun og evt. sammen med iskold cremefraiche.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar