Æblekage |
Sammenlagt tager det ca. 45 min. at lave denne kage.
Opskrift til 1 æblekage
Ingredienser:
4 mellemstore æbler - gerne let syrlige
150 g mel
1 tsk. bagepulver
2 æg
150 g sukker
ca. 1 dl. letmælk
60 g margarine
1 ½ tsk. stødt kanel
Fremgangsmåde:
Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps. Smelt margarine sammen med mælk.
Skræl æbler og læg dem i koldt vand indtil de skal i kagen. Bland mel og bagepulver sammen.
Pisk margarineblandingen sammen med æggeblandingen og vend derefter melblandingen i.
Smør en springform og hæld dejen i formen. Drys ca. 1 tsk. stødt kanel ovenpå dejen og fordel herefter æblerne ovenpå dejen. Æblerne lægges tæt sammen i cirkler så de danner et fint mønster.
Drys herefter ca. ½ tsk. kanel ovenpå og suppler evt. med lidt sukker.
Æblekagen bages i en forvarmet ovn i 30 min. ved 200 grader.
Serveres lun og evt. sammen med iskold cremefraiche.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar