Tærte med laks og broccoli |
Portion: 4 personer
Ingredienser:
Bund:
175 g hvedemel
1 ½ spsk vand
150 g rugmel
25 g hvedemel
100 g smør, i mindre tern
Fyld:
2 stk. laksefilet, gerne let frossen skæres i mindre tern
½ broccoli i små buketter samt stokken i tynde skiver
2 dl vand
ca. ½ bæger fetatern
3 æg
2 ½ dl mælk
½ tsk. groft salt
peber
oregano
Mozzarella, revet
Fremgangsmåde:
Smuldr smør i melet. Tilsæt vand og ælt dejen sammen. Tryk den herefter ud i en smurt springform eller tærteform. Dejen skal trykkes op ad kanten på formen så den danner tærtens kant. Bunden stilles herefter tildækket i køleskabet i ca. 30 min., hvorefter den forbages i ovnen i ca. 20 min ved 200 grader.
Broccolien koges i få min. i de to dl. vand. Herefter afdryppes broccolien i en sigte. Fetaen afdryppes ligeledes. Mælk, æg og krydderi piskes sammen. Laksen skæres i mindre tern.
Fordel broccoli, ost og laks i den forbagte bund. Hæld æggeblandingen over og tærten bages midt i ovnen i ca. 45 min. Osten drysses på tærten i løbet af de sidste 10 min. af bagetiden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar