mandag den 24. juni 2013

Panaeng Gai

Panaeng Gai
Panaeng Gai - Red curry chicken
Retten er opkaldt efter øen Penang i Malaysia, hvor Panaeng Gai ofte serveres af og til malayerne. En utrolig velsmagende ret, der let kan reguleres i styrke alt efter smag.


Opskrift til 3-4 personer

Ingredienser:

Ca. 300 g kylling, i tern
1 spsk. olie
1 ds. kokosolie/kokosmælk
2 spsk. chilli pasta (evt. lidt mindre hvis det ikke må være for stærkt!)
evt. en frisk rød chillipeber, julienne
2 spsk. fiskesovs
2 spsk. sukker
3-4 små røde chilli (uden kerner), i små tern
½ dl vand
4 dl Jasmin ris
9 dl vand
salt
20-30 g cashew nødder
evt. en håndfuld friske basilikumblade (pynt)

Tilbehør: Thaisalat

Thaisalat
½ agurk, i skiver uden kerner
2 tomater, i tern
2 spsk. olie
2 spsk. vand
Krydderi efter smag
Ingredienserne blandes og salaten trækker kortvarig inden servering.

Fremgangsmåde:

Bring 9 dl letsaltet vand i kog. Hæl risene i vandet og rør rund. Skru ned for varmen, læg låg på og kog i 18-20 min. ved svag varme.

Varm olien op på panden og steg kyllingestrimlerne ved høj varme. Skru ned for varmen og tilsæt chillipasta og chilli og steg kortvarig.
Tilsæt ½ dl. vand samt kokosmælk og lad retten småkoge i nogle minutter. Rør herefter sukker og fiskesovs sammen og smag retten til. Tilsæt til sidst den friske røde chillipeber samt cashew nødderne.

Retten småkoger et par min. og er klar til servering med sammen med ris og pyntes evt. af med basilikumblade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar