lørdag den 3. maj 2014

Chokoladekage med kokosdrys

Chokoladekage
Chokoladekage
Endnu en kage, der er rigtig hurtig at køre sammen. Det er kun bagetiden vi desværre må gå og vente på. Kagen er meget saftig, og har en lækker fyldig smag.



Opskrift til en stor pladekage

Ingredienser:
4 æg
200 g hvedemel
200 g sukker
3 spsk. kakao
1 spsk. bagepulver
1 ½ dl mælk
1 dl vand
150 g smeltet smør/bagemargarine
1 spsk. vaniljesukker

Fyld:
150 g smør
1 dl vand (eller stærk kaffe)
4 spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
200 g flormelis
150 g kokosmel

Fremgangsmåde:
Æg og sukker piskes sammen til en luftig masse. Mel, kakaopulver, bagepulver og vaniljesukker blandes sammen og sigtes ned i æggemassen. Dejen røres sammen og det smeltede smør tilsættes. Herefter tilsættes vand og mælk og dejen røres godt sammen.

Dejen hældes i en smurt bageform ca. 35 x 40 eller to mindre (som på billedet). Chokoladekagen bages i ovnen ved 175 grader i ca. 30-35 min. alt efter om det er i en eller flere forme.

Imens kan ingredienserne til fyldet blandes i en gryde. Ingredienserne varmet op og røres sammen til en ensartet masse. Fyldet smøres på kagen når denne er færdigbagt. Kan evt. køle en smule af inden fyldet kommes på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar