torsdag den 5. februar 2015

Broccolisuppe med rødbedechips

Broccoli har en mild kålsmag, der bedst bevarer sin smag ved en kort tilberedning. I denne suppe har jeg ikke anvendt stokken, men denne kan også bruges i f.eks. salater, idet den har masser af bid og smag.
Broccolien er rig på kostfibre og indeholder også vitaminer og antioxidanter. Denne suppe tilberedes hurtigt og bevarer således også broccoliens gode smag.



Suppe til ca. 4 personer

Ingredienser

Suppen
3 broccoli, i mindre stykker
1-2 tsk. havsalt
lidt fløde
vand, der dækker broccolien

Rødbedechips
2 rødbeder, skrællet og i tynde skiver
havsalt
1 spsk. olie

Kylling
4 stk. kyllingfileter
1 spsk. olie
krydderier f.eks. timian, chiliflager, salt og peber

Fremgangsmåde
Rødbederne vendes med salt og olie og fordeles på en bageplade med bagepapir.
Bages i ovnen ved ca. 150 grader i mindst 45 min. (til de er sprøde).

Broccoli koges i saltet vand i ca. 4 min.
Vandet hældes fra broccolien, men vandet gemmes. Broccolien blendes med ca. halvdelen af kogevandet. Hæld vand i til du har ønsket konsistens. Smag til med lidt fløde, salt og peber.
Koges let op - ganske kort tid.

Marinaden røres sammen og fordeles ovenpå kyllingen. Grilles på panden eller steges i ovnen ca. 30 min. i ovnen ca. 180 grader.

Suppen serveres med rødbedechip på toppen og enten med kylling i skiver ved siden af eller i suppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar