onsdag den 27. februar 2013

Bønnesalat med kidneybønner og granatæble

Bønnesalt med kidneybønner og granatæble
En frisk bønnesalat
En særdeles velsmagende bønnesalat, der har en dejlig blanding af sødt, syrligt, salt og sprødt.


Opskrift til ca. 4 personer

Ingredienser:

500 g grønne bønner, snittet i mindre stykker
1 rødløg, tynde skiver
1 zittauerløg, tynde skiver
1 bæger fetaost
150 g bacon, i tern
1 granatæble, kerner og saft
1 ds. røde kidneybønner

Dressing:

3 spsk. olie
3 spsk. hvidvinseddike/balsamico
1 spsk. akaciehonning
salt og peber

Fremgangsmåde:

Bønnerne overhældes med kogende vand eller dampes over vandbad. Bønner blandes med kidneybønnerne og de snittede løg. Granatæblets kerner og saft tilsættes sammen med fetatern og til sidst de stegte og afkølede bacontern.

Dressingen røres sammen og smages til med honning, salt og peber og hældes over salaten.

Tip: Der kan i stedet for honning anvendes sød sennep. Det kan være en fordel, at løsne kernerne i granatæblet ved at "massere" granatæblet inden man skærer det igennem. Herefter kan kerner og saft let presses ud af æblet eller evt. fjernes med en ske. Vær opmærksom på at fjerne den hvide hinde, der sidder rundt om kernerne i granatæblet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar