tirsdag den 26. marts 2013

Mandelbrød

Mandelbrød
Mandelbrød
Sprødt og smagfuldt mandelbrød. Det er velegnet til marmelade, men kan også sagtens spises med ost eller f.eks. med rejer i en forret.

Opskrift til et stort brød eller to små.

Ingredienser:

Ca. 500 g hvedemel
100 g fintmalede mandler
2 dl. lunkent vand
2 dl. A38
1 tsk. salt
25 g gær
1 ½ spsk. solsikkeolie
1 spsk. flydende honning
1 sammenpisket æg
Mandelsplitter eller flager til pynt.

Fremgangsmåde:

Rør A38 og vand sammen og opløs gæren i blandingen. Rør honning, salt og olie i herefter. Mandlerne blendes fint og røres i blandingen. Hvedemelen tilsættes, lidt ad gangen, til dejen er smidig.
Mandeldejen hæver i 1-1½ time et lunt sted.
Dejen slås sammen og formes til et brød og efterhæver i ½-1 time.
Mandelbrødet pensles med det sammenpiskede æg og pyntes med mandelsplitter eller mandelflager.
Brødet bages nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min. alt efter størrelsen på brøddet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar