mandag den 1. juli 2013

Fuldkorns-pirog


Pirog
Fuldkorns-pirog
Fuldkorns-pirog kan både spises som aftensmad eller tages med i madpakken.
Fyldet kan naturligvis varieres alt efter smag.



Opskrift til 6 stk. pirog

Ingredienser:

25 g gær
150 g fuldkornsdurumhvedemel
250 g grahamsmel
2,5 dl vand
1 tsk. salt

Fremgangsmåde:

Rør gær ud i ½ dl lunken vand. 2 spsk. durumhvedemel rører ud heri og stilles til hævning i 30 min.
Resten af ingredienserne blandes og æltes på maskine.
Dejen rulles ud og der skæres 6 cirkler efter en lille tallerken.

Fordel det ønskede fyld på den ene halvdel af dejstykkerne. Fold piroggen sammen på midten og tryk dem omhyggeligt sammen med en gaffel. Drysses med durummel.

Ovenstående fuldkorns-pirogger er fyldt med skinke/oliven og skinke/hvidløg og feta.

Pensles med vand og bages i ovnen i ca. 15 min. ved ca. 180 grader.
Fuldkorns-pirog
Fuldkors-piroggerne inden bagning

Ingen kommentarer:

Send en kommentar