fredag den 26. april 2013

Vegetar pizza med grønne asparges og squash

Vegetar pizza
Vegetar pizza
Grønne asparges og hvidløgskrydrede squashskiver på en luftig og let pizzabund med hjemmelavet tomatsovs gør denne vegetar pizza meget velsmagende.

Opskrift: 4 personer

Ingredienser:

Grunddej:
25 g gær
2,5 dl lunt vand
150 g grahamsmel
150 g fuldkornshvedemel
150 g durumhvedemel
1 tsk. havsalt

Tomatsovs:
1 løg, finthakket
3 fed hvidløg, presset
1 spsk. olivenolie
1 dåse flåede tomater
100 g soltørrede tomater
havsalt og peber

Fyld:
1 Squash, skiver (2 mm)
1 pk. Champignon, skiver
Grønne asparges, i mindre stykker
Mozzarella ost
olie
4 fed hvidløg, presset
salt

Fremgangsmåde:

Smuldr gæren i 0,5 dl af vandet, og rør, indtil gæren er opløst. Rør 2 spsk durumhvedemel i. Lad det hæve i ca. 30 min. under et klæde. Resten af ingredienserne blandes herefter i og dejen æltes sammen i røremaskinen til dejen er blank og smidig. Del dejen i fire tynde bunde eller en stor pizzabund.

Skær squashen i tynde skiver f.eks. på juliennejern. Skiverne vendes i olien, hvori der er presset hvidløg og salt. Squash skriverne kan blive liggende i olieblandingen indtil pizzabundene er klar.

Svits det finthakkede løg på panden og tilsæt herefter det pressede hvidløg og svits kortvarigt. Tilsæt herefter de flåede tomater. Slutteligt tilsættes de soltørrede tomater, hvorefter tomatsovsen blendes og smages til med salt og peber.

Fordel nu tomatsovs på pizzabundene og fordel fyldet på pizzabundene.
Bages i ovnen ved ca. 175 grader i ca. 18 min.

Der er så vidt muligt anvendt økologiske råvarer til denne pizza.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar