lørdag den 6. april 2013

Grovboller med kartofler og store kerner

Grovboller med kartofler og kerner
Grovboller med kartofler og kerner
Grovboller kan let blive meget bastante, men tilsætter man kartofler og evt. gulerødder eller en anden grøntsag, kan dette give en mere fugtig dej. Kernerne giver desuden en mere luftig dej og tilsættes nødder giver det en mere saftig smag, ligesom nogle grøntsager kan give en sødme til smagen.
Ca. 17 boller

Ingredienser:

100 g solsikkekerner
60 g græskarkerner
4 dl lunkent vand
30 g gær
2 spsk. akacie honning
3 tsk. groft salt
3 kartofler, revet
100 g havregryn
300 g hvedemel
200 g fuldkornsmel (jeg har brugt fuldkornsdurum)
50 g grahamsmel

Fremgangsmåde:

Opløs gær i vandet og tilsæt salt og honning, der ligeledes opløses i blandingen. Riv kartoflerne i (og evt. en gulerod) og tilsæt kernerne og havregrynene.
Herefter æltes dejen sammen med mel.

Når dejen er smidig stilles den til hævning i en time. Herefter formes der ca. 17 boller, der igen hæver tildækket i en time.

Pensles med vand og pyntes med solsikkekerner og bages ved ca. 200 grader i ca. 20-25 min.

2 kommentarer:

  1. 3 klartofler, er det 100g eller 400 g?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ca 250 g kartofler med skræl. Undskyld den lange svartid.

      Slet