søndag den 16. februar 2014

Amerikanske fuldkornspandekager

Fuldkornspandekager
En portion fuldkornspandekager
Endelig fik jeg prøvet at lave amerikanske fuldkornspandekager.
I dag blev de anvendt som en del af morgenmaden, men tænker også, at de både kan bruges til dessert eller som en snack med forskellige fyld.



Opskrift til fire personer

Ingredienser:
1 ½ dl. hvedemel
1 ½ dl. fuldkornshvedemel
1 ½ dl. speltmel
½ dl. havregryn
ca. 1 tsk. salt
1 spsk. olie
2 spsk. sukker
1 ½ tsk. bagepulver
2 ½ dl. minimælk
1 æg
½ dl. skyr med vanilje

Fremgangsmåde:

Bland de tørre ingredienser og tilsæt herefter æg, olie, skyr og halvdelen af mælken. Rør godt og tilsæt det sidste mælk imens dejen røres ud til en grødlignende masse.
Steges på en lille pande med en smule fedtstof. Et par min. på hver side. Vendes når der ses luftbobler på oversiden og dejen kan løsnes i kanten.
Serveres med. f.eks. frugt, flormelis, syltetøj eller lign.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar