Sprødstegte rejer med ris og grøntsagsblanding |
Meget velsmagende ret, der ca. tager 45 min. at lave og som ikke kræver ret mange ingredienser ud over det man har i køkkenets basislager.
Opskrift til 4 personer
Ingredienser:
1 ½ rød peber, i tynde strimler
1 grøn peber, i tynde strimler
3 gulerødder, i tynde strimler
120 g brun ris
300 g tigerrejer
100 g gratineringsost
6 spsk. rasp
2 æg
½ tsk. tandoori krydderi
½ tsk. groft salt
1 dl eddike
1 dl sukker
½ dl kogevand
1 ½ tsk. salt
Fremgangsmåde:
Kog risen efter anvisning på posen. Hæld eddike, sukker, 1 ½ tsk. salt og kogevand i en skål og rør rundt indtil sukker og salt er opløst. Tilbered grøntsagerne og læg disse i skålen med eddikeblandingen. Når risen er færdigkogt hældes vandet fra risen og risen blandes sammen med grøntsager og eddikeblandingen. Blandingen sættes til side i ca. 15 min (overdækket).
Bland rasp, ost, tandoori og ½ tsk. salt i en dyb tallerken. Pisk æg i en dyb tallerken. Vend først rejerne i æg og derefter i raspblandingen.
Læg rejerne på en beklædt bageplade. Rejerne sprødsteges i ovnen i ca. 10 min. ved 225 grader.
De sprødstegte rejer serveres sammen med ris og grøntsagsblandingen og evt. sammen med en sursødsovs.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar