fredag den 31. januar 2014

Sprødstegte tigerrejer med ris og grøntsager

Tigerrejer med ris og grøntsager
Sprødstegte rejer med ris og
grøntsagsblanding
En orientalsk inspireret ret med sprødstegte tigerrejer og grøntsager i sursødsovs.
Meget velsmagende ret, der ca. tager 45 min. at lave og som ikke kræver ret mange ingredienser ud over det man har i køkkenets basislager.


Opskrift til 4 personer

Ingredienser:

1 ½ rød peber, i tynde strimler
1 grøn peber, i tynde strimler
3 gulerødder, i tynde strimler
120 g brun ris
300 g tigerrejer
100 g gratineringsost
6 spsk. rasp
2 æg
½ tsk. tandoori krydderi
½ tsk. groft salt
1 dl eddike
1 dl sukker
½ dl kogevand
1 ½ tsk. salt

Fremgangsmåde:

Kog risen efter anvisning på posen. Hæld eddike, sukker, 1 ½ tsk. salt og kogevand i en skål og rør rundt indtil sukker og salt er opløst. Tilbered grøntsagerne og læg disse i skålen med eddikeblandingen. Når risen er færdigkogt hældes vandet fra risen og risen blandes sammen med grøntsager og eddikeblandingen. Blandingen sættes til side i ca. 15 min (overdækket).

Bland rasp, ost, tandoori og ½ tsk. salt i en dyb tallerken. Pisk æg i en dyb tallerken. Vend først rejerne i æg og derefter i raspblandingen.
Læg rejerne på en beklædt bageplade. Rejerne sprødsteges i ovnen i ca. 10 min. ved 225 grader.

De sprødstegte rejer serveres sammen med ris og grøntsagsblandingen og evt. sammen med en sursødsovs.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar