søndag den 13. oktober 2013

Halloweenkage

Halloweenkage
Halloweenkage
Halloween eller allehelgensaften er en gammel hedensk skik, hvor kelterne sluttede året med en stor fest, hvor man ærede de døde og brændte bål for at udrense det gamle og give plads til genfødelse og frugtbarhed. Om natten var man bange for at ånderne kom tilbage, hvorfor man tændte lys som skulle holde disse ånder væk. Roer blev oprindeligt brugt som lygter, men da europæiske indvandrere lærte græskarret at kende i USA kunne disse konkludere, at græskar både var lettere at skære i og smukkere at se på. Både græskar og dennes orange farve går nu igen i mange retter, der leder tankerne hen på halloween/allehelgensaften, ligesom glasuren gør på denne halloweenkage. Velbekomme!
1 kage til ca. 8 personer

Ingredienser:

Kage:
3 æggehvider
30 g mørk chokolade, smeltet
4 ½ dl hvedemel
1 tsk. salt
1 dl smør
2 ½ dl kærnemælk
1 tsk. bagepulver
3 dl sukker

Glasur:
3/4 dl blødt smør
1 ½ spsk. revet appelsinskal
1 tsk revet citronskal
1/4 tsk. salt
1 æggeblomme
5 dl flormelis
2 tsk. citronsaft
1 spsk. appelsinsaft
gul og rød frugtfarve

Fremgangsmåde:
Sigt alle de tørre ingredienser sammen (sukker, mel, bagpulver og salt). Rør smørret blødt og bland det i melblandingen. Herefter røres lidt af kærnemælken i, hvorefter æggehviderne røres godt i dejen. Den smeltede chokolade røres i dejen sammen med resten af kærnemælken. Dejen røres godt sammen og hældes i en smurt form.

Bages i ca. 45 min. ved 175 grader.

Smør røres sammen med revet citron- og appelsinskal samt salt. Herefter piskes æggeblommen i glasuren. Tilsæt flormelis skiftevis med saften fra citronen og appelsinen. Til sidst tilsættes en smule rød frugtfarve og gul farve indtil den ønskede orangefarve fremkommer.

Glasuren smøres på kagen når kagen er afkølet. Tilslut rives lidt mørk chokolade over kagen og denne er klar til servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar