lørdag den 26. oktober 2013

Mormors pærekage

Pærekage
Mormors pærekage klar til servering

Mangler du lidt lækkert til eftermiddagskaffen eller måske en dessert?
Så kan jeg varmt anbefale denne lækre pærekage! Kagen kan også laves som en æblekage, hvor du blot skal være opmærksom på at anvende syrlige æblesorter som f.eks. Ingrid Marie eller Belle de booskop. I denne opskrift er  der anvendt Conference pærer, der er middelstore nissehueformede og aflange pærer. Pæren modner i begyndelsen af oktober, og har en sød og saftig smag med god aroma. Pærekagen bliver således mere sød, end hvis der anvendes f.eks. Belle de booskop til æbleudgaven.
Opskrift til 1 kage

Pærekage
Mormors pærekage











Ingredienser:
Bund:
200 g hvedemel
150 g bagemargarine, i tern
150 g sukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanilje
1 æg
Ca. 1 tsk. kanel

Fyld:
Ca. 200 g pærer (conference pære), skrællede og revet
150 g marcipan, revet

Pynt:
Mandler, hakkede
Cremefraiche
Vanilje

Fremgangsmåde:
Margarine, sukker, vanilje og æg røres sammen. Mel og bagepulver blandes og røres i dejen.
Rør indtil margarinen er rørt helt ud.
Tag en lille håndfuld dej fra og smør resten af dejen ud i en smurt springform (ca. 24 cm). Lav en lille kant op ad springformen.
De skrællede og revne pærer vendes i ca. 1 tsk. kanel.
Riv herefter marcipanen ud på kagebunden. Pærekanelblandingen vendes herefter ned i springformen.
Læg herefter små stykker dej ovenpå pærekagen og pynt med hakkede mandler eller andre nødder.

Bages i ovnen i ca. 50 min. ved 160 grader.

Pærekagen afkøles og serveres med cremefraiche oprørt med vanilje til eftermiddagskaffen. Alternativt kan pærekagen også serveres som dessert, hvortil der kan serveres en hjemmelavet is.

Til ovenstående pærekage er der hovedsageligt anvendt økologiske ingredienser.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar