søndag den 13. oktober 2013

Langtidshævet maltbrød med valnødder

Langtidshævet maltbrød med valnødder
Maltbrød med valnødder
Malt giver brødet en flot mørk farve og let bitter smag, men sammen med valnødder får brøddet en dejlig balanceret smag, der er let syrlig. Brødet går rigtig godt sammen med ost og syltetøj.


1 brød

Ingredienser:

10 gr. gær
300 gr. hvedemel
300 gr. sigtemel
2 spsk. maltmel
3 dl koldt vand
2 dl A38
1 spsk. olie
1 ½ tsk. groft salt
150 gr. valnødder, hakket

Fremgangsmåde:

Rør gær ud i vandet og tilsæt resten af ingredienserne fraset valnødderne.
Ælt dejen sammen evt. på maskine (dejen er ret klistret). Hak valnødderne groft og tilsæt disse.
Form dejen til et brød ca. 25 cm langt.
Læg brødet på en plade med bagepapir og pak det ind i et fugtigt viskestykke. Brødet hæver i køleskabet i ca. 1 døgn.

Herefter tages maltbrødet ud af køleskabet og drysses med mel og der ridses et mønster i brødet.
Maltbrødet efterhæver et lunt sted i ca. 30 min.
Sættes i en kold ovn og bages midt i ovnen i ca. 45 min. ved 200 grader.

Ingredienserne til dette brød er økologiske.
Langtidshævet maltbrød med valnødder
Maltbrød med valnødder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar