søndag den 27. oktober 2013

Langtidshævede maltboller

Langtidshævede maltboller
Langtidshævede maltboller
Har du tiden til det er langtidshævede maltboller med valnødder ventetiden værd. Den lange hævetid giver en dejlig luftighed og den gode smag fra malten får lov at udvikle sig. Malt giver bollerne en flot mørk farve og let bitter smag, men sammen med valnødder får bollerne en dejlig balanceret smag, der er let syrlig. Maltbollerne går rigtig godt sammen med ost og syltetøj.


Opskrift til ca. 16-17 -boller

Ingredienser:

10 g gør
3 dl koldt vand
2 spsk. maltmel
300 g sigtemel
300 g hvedemel
1 spsk. olie
2 dl. A38
1 ½ tsk. groft salt
150 g valnødder, hakkede

Fremgangsmåde:

Gæren røres ud i det kolde vand. Herefter tilsættes resten af ingredienserne, og maltdejen røres sammen på køkkenmaskinen (dejen er ret klistret). Maltdejen dækkes til med et fugtigt klæde, og stilles i køleskabet i ca. 1 døgn.
Dagen efter æltes dejen igen og formes til ca. 16 maltboller. Maltbollerne dækkes til og efterhæver i ca. 30 min. et lunt sted.

Bages i en ikke forvarmet ovn. Bages i ca. 35 min. ved 200 grader.

Alternativt:

Bollerne kan desuden laves hurtigere ved, at bruge 25 g. gær og lunkent vand. Her hæver dejen blot 1 ½ time et lunt sted. Bages som de langtidshævede.

Til ovenstående opskrift er der hovedsageligt anvendt økologiske ingredienser.

2 kommentarer:

  1. hvorfor bage i en ikke-forvarmet ovn?

    SvarSlet
  2. Bager man i en ikke forvarmet ovn kan det give en mere sprød skorpe plus det er energibesparende.

    SvarSlet