mandag den 30. december 2013

Blåbærislagkage med lakrids og hvid chokolade

En lækker dessert der f.eks. kan spises i morgen på nytårsaften.
Desserten kan let laves dagen i forvejen og tages ud af fryseren kort før anvendelsen.
Blåbærislagkage
Blåbærislagkagen inden den
skal i fryseren


Portion til ca. 8 personer

Ingredienser:

Mandelbund:
70 g mandler, smuttet og hakket
70 g hvid chokolade, hakket
100 g rørsukker
2 æggehvider
2 tsk. lakridspulver

Blåbæris:
300 g blåbær, frosne
2 æggeblommer
1/4 l. piskefløde
saft fra en citron
ca. 65 g rørsukker

Pynt:
Hvid chokolade, revet eller sprøjtet på
Friske blåbær

Fremgangsmåde:

Mandelbund
Mandelbund
Mandlerne smuttes og hakkes. Æggehvider og sukker piskes sammen til marengs. Chokoladen hakkes. Vend de hakkede mandler, chokolade og lakrids i marengsen.
Dejen hældes i en springform (24 cm) med bagepapir i bunden (evt. let drysset med mel).
Bages i ca. 25 min. ved 175 grader og afkøles herefter.


Imens laves blåbærisen. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en "æggesnaps". Pisk herefter fløden let sammen. De frosne blåbær blendes. Vend flødeskum i æggesnapsen og vend herefter blåbær i massen. Der smages til med citron.
Ismassen køres i ca. 25 min. på ismaskinen.

Blåbærisen fordeles på mandelbunden og sættes i fryseren natten over.
Dagen efter pyntes blåbærislagkagen med hvid chokolade og friske blåbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar