onsdag den 4. december 2013

Julebrød med hvidtøl

Et julebrød med hvidtøl må lige være sagen her i december.


Opskrift til 2 brød

Ingredienser:
2 dl varmt vand
1, 5 dl hvidtøl, tempereret
500 g. hvedemel
1 tsk. salt
25 g. smør, i tern
150 g fuldkornsmel
25 g gær

Fremgangsmåde:

Rør hvidtøl og det varme vand sammen. Rør gæren ud heri når massen ca. er 37 grader.
Tilsæt mel og rør godt sammen. Tilsæt herefter salt og smør og ælt dejen godt sammen.
Dejen hæver tildækket og lunt i ca. 1 time.
Slå dejen sammen og form dejen til to kugler. Tag evt. en lille klump dej fra, hvis der ønskes hjerter, et juletræ eller lign. ovenpå brødet. Imens du ruller den lille klump dej ud og stikker hjerter eller juletræet ud, hviler julebrødet i ca. 10 min.

Form herefter kuglerne til enten et rundt franskbrød eller et aflangt julebrød. Det aflange kan evt. bages i en smurt form. Hjerterne pensles på med enten æg eller vand, og julebrødet efterhæver i ca. 30 min.

Tænd ovnen (varmluft) på 230 grader. Når ovnen er varm sættes brødet i ovnen, og der skrues ned til ca. 200 grader. Julebrødet bages i ca. 25 min.


I ovenstående opskrift er der hovedsageligt brugt økologiske ingredienser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar