tirsdag den 26. november 2013

Falafel i fuldkornstortilla

Falafel
Falafelerne klar til tilberedning
Falafel stammer fra mellemøsten og anses som nationalret i Syrien, Libanon og Israel, I Danmark er falafler især populært blandt vegetarer formentlig dels pga. det høje proteinindhold fra kikærterne og dels formentlig også pga. den gode smag fra forskellige krydderier.


Opskrift til 2-3 personer

Ingredienser:
250 g kikærter (ukogte)
ca ½ broccoli
2 spsk hakket persille
1 løg, hakket fint
3 stk. fed hvidløg, hakket fint
3 tsk. spidskommen
2 tsk salt
1/4 dl citronsaft
1 stk. små chili, fint hakket
Olie

Salat:
2 tomater, i tern
1 agurk, i tern
½ løg, hakket fint
2 spsk. olie
2 spsk. citronsaft
50 g feta, smuldret
Salt

Fremgangsmåde:

Kikærterne lægges i blød i rigeligt vand i ca. 1 døgn. Herefter skylles disse og koges i letsaltet vand i ca. 60 min. Herefter drænes kikærterne af. Broccolien koges i få min. Dræn vandet fra og blend broccoli, kikærter og resten af ingredienserne i foodprocessoren.
Dejen samles herefter til ca. 14 kugler. Dette kan evt. gøres med en isske, hvis man ønsker helt runde kugler.
Falaflerne kan enten friture steges i olie, steges i en wokpande i olie eller bages i ovnen.

Tomat, agurk, feta, citronsaft og olie blandes sammen og smages til med salt.

Falaflerne serveres sammen med salaten i fuldkorns tortillas og evt. med chili sauce eller lign.

2 kommentarer:

  1. Hvor mange grader og hvor længe bager man dem i ovnen? :-)

    SvarSlet