Falafelerne klar til tilberedning |
Opskrift til 2-3 personer
Ingredienser:
250 g kikærter (ukogte)
ca ½ broccoli
2 spsk hakket persille
1 løg, hakket fint
3 stk. fed hvidløg, hakket fint
3 tsk. spidskommen
2 tsk salt
1/4 dl citronsaft
1 stk. små chili, fint hakket
Olie
Salat:
2 tomater, i tern
1 agurk, i tern
½ løg, hakket fint
2 spsk. olie
2 spsk. citronsaft
50 g feta, smuldret
Salt
Fremgangsmåde:
Kikærterne lægges i blød i rigeligt vand i ca. 1 døgn. Herefter skylles disse og koges i letsaltet vand i ca. 60 min. Herefter drænes kikærterne af. Broccolien koges i få min. Dræn vandet fra og blend broccoli, kikærter og resten af ingredienserne i foodprocessoren.
Dejen samles herefter til ca. 14 kugler. Dette kan evt. gøres med en isske, hvis man ønsker helt runde kugler.
Falaflerne kan enten friture steges i olie, steges i en wokpande i olie eller bages i ovnen.
Tomat, agurk, feta, citronsaft og olie blandes sammen og smages til med salt.
Falaflerne serveres sammen med salaten i fuldkorns tortillas og evt. med chili sauce eller lign.
Hvor mange grader og hvor længe bager man dem i ovnen? :-)
SvarSletCa. 15 min ved 200 grader :)
SvarSlet