Grovboller med kartofler og kerner |
Ca. 17 boller
Ingredienser:
100 g solsikkekerner
60 g græskarkerner
4 dl lunkent vand
30 g gær
2 spsk. akacie honning
3 tsk. groft salt
3 kartofler, revet
100 g havregryn
300 g hvedemel
200 g fuldkornsmel (jeg har brugt fuldkornsdurum)
50 g grahamsmel
Fremgangsmåde:
Opløs gær i vandet og tilsæt salt og honning, der ligeledes opløses i blandingen. Riv kartoflerne i (og evt. en gulerod) og tilsæt kernerne og havregrynene.
Herefter æltes dejen sammen med mel.
Når dejen er smidig stilles den til hævning i en time. Herefter formes der ca. 17 boller, der igen hæver tildækket i en time.
Pensles med vand og pyntes med solsikkekerner og bages ved ca. 200 grader i ca. 20-25 min.
3 klartofler, er det 100g eller 400 g?
SvarSletCa 250 g kartofler med skræl. Undskyld den lange svartid.
Slet