søndag den 13. januar 2013

Knoldselleri suppe

Cremet knoldselleri suppe
Knoldselleri suppen klar til servering
En kold gåtur på denne vintereftermiddag krævede en dejlig varm suppe til aften. Valget faldt på at prøve en knoldselleri suppe. Suppen består af bl.a. af løg, porrer og selvfølgelig knoldselleri. Knoldsellerien har sæson nu og indeholder mange fibre, C-, K- og B6- vitamin samt kalium, hvorfor suppen ikke kun er velsmagende, men også sund.


Opskrift til 3-4 personer

Ingredienser:
3 porrer (i skiver)
1 løg (hakket)
½ knoldselleri (eller et lille knoldselleri) ( i tern)
1 grøntsags bouillon
3 fed hvidløg (presset)
7 dl. vand
1 dl minimælk
1 spsk god lys eddike
1 spsk frisk timian (hakket)
ca. 50 g revet ost
1½ spsk olie til stegning
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Sauter løg,  porrer og timian i gryden. Herefter tilsættes hvidløg. Knoldselleri tilsættes når hvidløg har stegt kortvarigt. Vand, mælk og bouillon tilsættes og koges under svag varme i ca. 20 min.

Herefter blendes knoldselleri suppen og osten tilsættes, og der smages til med salt og peber. Lad suppen simre videre til osten er smeltet.

Pynt: krydderurter eller revet gulerod
Tilbehør: Suppe horn


Ingen kommentarer:

Send en kommentar