lørdag den 26. januar 2013

Kylling med jordnøddesovs

Kylling med jordnøddesovs
Kylling med jordnøddesovs og bulgur
Oprindeligt skal retten hedde satay med jordnøddesovs, men eftersom det ikke er grill-sæson i øjeblikket har jeg valgt, at tilberede kyllingen i ovnen i stedet for på grillspyd på grillen.


Opskrift: 2-3 personer

Ingredienser:
500 g kylling

Marinade:
3 spsk kokosmælk
3 tsk ingefær, finthakket/presset
2 tsk hvidløg, finthakket/presset
3 spsk olie
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk karrypulver

Sovs:
1 dl saltede jordnødder, hakket
1 ds kokosmælk (400 ml)
2 tsk rød karrypasta
1 spsk sukker
3 spsk citronsaft
2 spsk jordnøddesmør

Fremgangsmåde:

Marinaden røres sammen og kyllingen marineres i mindst 60 min. Jo længere tid,  des bedre.
Kokosmælken varmes op til kogepunktet. Derefter tilsættes karrypasta, jordnøddesmør, sukker, citronsaft og jordnødder én af gangen og under omrøring.

Kyllingen steges i ovnen ved ca. 200 grader i ca. 35 min.

Tilbehør:
Bulgur (koges efter anvisning på posen)
Krydret agurkesalat

Ingen kommentarer:

Send en kommentar