Flødeboller |
Flødebollerne er med marcipanbund og med tre forskellig slags skum. En slags med almindelig hvid skum, en slags med rød frugtfarve og en med lakridsskum. Alle blev overtrukket med mørk chokolade og nogle pyntet med kokos.
Opskrift til ca. 16 flødeboller
Flødebollerne med almindeligt skum, skum med rød frugtfarve og lakridsskum |
250 g Odense ren rå marcipan
150 g sukker
½ dl vand
75 g past. æggehvider
Ca. 200 g mørk chokolade
kokos til pynt
rød frugtfarve
Lakridssirup
Fremgangsmåde:
Marcipanbunde: Marcipanen skæres i ca. 16 skiver og lægges på en plade med bagepapir og bages ved 180 grader i ca. 7 min.
Guf: Sukker og vand koges op og koger i et par minutter. Æggehvider piskes let og sukkerlagen vendes langsomt i. Guffet piskes stift. Guffet kan herefter deles op i tre skåle hvis der ønskes guf med forskellig smag.
Ønskes rød guf tilsættes et par dråber rød frugtfarve. Ønskes lakridssmag tilsættes et par skefulde lakridssirup
Guffet sprøjtes på marcipanbundene og flødebollerne bages i 5 minutter ved 180 grader, så de får en fast form.
Den mørke chokolade smeltes over vandbad og flødebollerne pensles med chokoladen. Ønskes et tykt lag chokolade lader man chokoladen størkne og giver flødebollerne et lag chokolade mere.
Pyntes evt. med kokos.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar