lørdag den 26. januar 2013

Cremet hokkaido suppe

Hokkaido suppe
Cremet hokkaido suppe
Hokkaido er en græskarsort, der har sit navn fra den japanske ø, hvor de har været dyrket i årevis. Hokkaidoens orange kød er fast og har en svag nøddeagtig og sød smag. Den er velegnet til både bagning, kogning og til at sylte. Det er en god ide, at give retter der indeholder hokkaido et syrligt og stærkt modspil grundet hokkaidoens grundsmag. Hokkaidoen er en sund og mættende spise, der gør sig godt i en kold tid, hvor der kræves lidt ekstra energi.

Opskrift til 2-3 personer

Ingredienser:
1 hokkaido, i tern
2 porrer, i skiver
1 grøntsagsbouillon
1 tsk chili pulver
3 fed hvidløg, presset
1 tsk ingefær
7 dl vand
Saften fra en appelsin
Olie til stegning
Salt
Peber

Pynt:
Stegte græskarkerner
Persille
evt. græsk yoghurt

Fremgangsmåde:

Hokkaidoen, porrer og hvidløg steges i gryden i nogle minutter. Vand og bouillon tilsættes og suppen småkoger i ca. 20 min. under låg. Krydderier tilsættes og suppen blendes. Til sidst smages til med appelsinsaft til ønsket smag og konsistens.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar