fredag den 11. januar 2013

Kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage
Kartoffelæggekage
Denne lækre og utroligt smagfulde kartoffelæggekage var mit første forsøg med at lave æggekage, så udseendet var ikke smukt, men duften og smagen var til gengæld fantastisk.

Opskrift til 3-4 personer

Ingredienser:

1 bundt timian (fint hakket)
1 bundt purløg (fint klippet)
2 håndfulde persille (fint hakket)
700 g kartofler (i skiver)
6 æg
2 gulerødder (revet groft)
100 g spinat (frossen)
1 rødløg (hakket)
1 løg (hakket)
½ dl olivenolie
Smages til med
salt og peber

Fremgangsmåde:
Kartoflerne ristes på panden i olivenolien og gulerødder og løg tilsættes herefter og steges i et par minutter. Dernæst tilsættes den frosne spinat.

Æg piskes og hakkede krydderurter, salt og peber piskes sammen. Vend kartoffelblandingen i æggemassen og hæld massen tilbage på panden.

Læg et låg på panden, og lad det stå ved svag varme i ca. 10 min. Hvis muligt vend herefter kartoffelæggekagen og læg den ustegte side på panden og steg igen i ca. 10 min. under låg ved svag varme.

Serveres sammen med en god skive brød og evt. cherry tomater.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar