onsdag den 9. januar 2013

Rodfrugtmos

Rodfrugtmos
Rodfrugtmos og laksefrikadeller
Rodfrugtmosen indeholder bl.a. knoldselleri, der smager både sødt, bittert og umami. I rå tilstand er knoldselleri bitter, hvorimod smagen er sød og med umamismag når den er tilberedt som her ved kogning. Opskriften indeholder desuden også pastinak og gulerod, der begge tilhører skærmplantefamilien. Pastinak har modsat gulerod en slags nøddeagtig og sød smag. Sammensætningen af disse forskellige smage giver en yderst velsmagende rodfrugtmos, der desuden også giver en rigtig god mæthedsfornemmelse.

Opskrift til 3-4 personer

Ingredienser:
250 g kartofler, i tern (skrællet vægt)
1 porrer, i skiver
6 gulerødder, i skiver
1 bdt. forårsløg, i skiver (skrællet vægt)
100 g pastinak, i skiver (skrællet vægt)
250 g knoldselleri, i tern
4 fed hvidløg
1 grøntsagsbouillon
Smag til med:
groft salt
peber
hvidløgssmør
persille, hakket

Fremgangsmåde:

Kog kartoflerne møre i en gryde og resten af ingredienserne i en anden gryde UDEN, at der tilsættes salt.
Vandet hældes fra kartoflerne og de dampes tørre. En del af kogevandet fra de øvrige ingredienser gemmes. De kogte rodfrugter blendes sammen med smør og vand fra kogningen tilsættes efter behov og ønsket konsistens. Der smages til med salt, peber og persille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar