mandag den 7. januar 2013

Hummus

Hummus
Hjemmelavet hummus
Hjemmelavet hummus. Hummus er en klassisk forret/snack der er blevet spist i mellemøsten i århundreder. Navnet stammer fra arabisk, hvor det betyder "kikært". Det er ikke klart hvorfra den sunde snack oprindeligt stammer, og f.eks. Libanon og Israel hævder at hummus oprindeligt stammer fra deres lande. Ligeledes er der megen debat om hvorledes den bedste hummus laves f.eks. om den skal være "fin" eller "grov", brugen af tahin osv. osv. En ting er dog sikkert, og det er, at rekorden for største tallerken hummus ligger i øjeblikket hos nogle libanesiske kokke, der i maj 2010 lavede 10 tons hummus dvs. de slog israelernes rekord fra januar 2010 som var på 4 tons. Så til fads!
Opskrift: 2-3 personer

Ingredienser:

2 tsk. tahin
½ tsk. spidskommen
250 g ukogte kikærter
3-4 fed hvidløg
2 spsk. citronsaft
½ dl olivenolie
Salt og peber
Evt. persille (fint hakket)

Fremgangsmåde:

Kikærterne lægges i blød i en skål vand, således, at kikærterne er helt dækket af vand. Sæt låg på skålen stil den i køleskabet i min. 10 timer.

Kikærterne hældes i en sigte og skylles grundigt i koldt vand. Herefter koges kikærterne under låg i ca. 1 time. Dernæst skylles kikærterne i koldt vand, hvorefter kikærterne blendes. Resten af ingredienserne tilsættes og blend det hele sammen. Konsistensen kan reguleres med vand eller citronsaft, og der kan evt. tilsættes persille.

Smag til med salt og peber.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar