Hjemmelavet hummus |
Opskrift: 2-3 personer
Ingredienser:
2 tsk. tahin
½ tsk. spidskommen
250 g ukogte kikærter
3-4 fed hvidløg
2 spsk. citronsaft
½ dl olivenolie
Salt og peber
Evt. persille (fint hakket)
Fremgangsmåde:
Kikærterne lægges i blød i en skål vand, således, at kikærterne er helt dækket af vand. Sæt låg på skålen stil den i køleskabet i min. 10 timer.
Kikærterne hældes i en sigte og skylles grundigt i koldt vand. Herefter koges kikærterne under låg i ca. 1 time. Dernæst skylles kikærterne i koldt vand, hvorefter kikærterne blendes. Resten af ingredienserne tilsættes og blend det hele sammen. Konsistensen kan reguleres med vand eller citronsaft, og der kan evt. tilsættes persille.
Smag til med salt og peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar