søndag den 3. november 2013

Krebinetter med brun sovs, kartofler og grøntsager

Krebinetter/karbonader
Krebinetter
God klassisk dansk mad på ca. 30 min. Krebinet/karbonader kommer oprindeligt af, at man ristede kødet over glødende trækul (carbon=kul).

Opskrift til 3-4 personer

Ingredienser:

500 g hakket kalve- og svinekød
2 æg
Rasp
Stegemargarine

Sovs:
Salt
Peber
Mel
Vand
1 stk. grøntsagsbouillon
Sovsekulør


Tilbehør:
3-4 store gulerødder, i mindre stykker
1 blomkål, i mindre stykker
Kartofler

Fremgangsmåde:
Form 4 krebinetter af de 500 g kød. Krebinetterne krydres med salt og peber og vendes i et sammenpisket æg og derefter i rasp. Krebinetterne steges i rigeligt margarine i panden. Steges til de er gyldne på begge sider.
Herefter hældes den overskydende margarine over i en gryde og anvendes til at lave sovs af. Der hældes lidt vand i panden, således, at krebinetterne kan stege færdig i dette.
Sovs: Kom vand oveni den resterende mængde margarine og tilsæt grøntsagsbouillon og kog op. Tilsæt sovsekulør og jævn sovsen med en meljævning. Smages til med salt og peber.

Kog kartoflerne som vanligt og grøntsager koges kortvarigt inden servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar