søndag den 17. november 2013

Durumboller med græskarkerner

Durumboller
Durumboller med græskarkerner
Durummel har en karakteristisk gylden farve, der giver bagværket karakter. Durummel anvendes typisk til italienske brødtyper og pizzabunde. Dej tilberedt med durummel kan med fordel stilles til langtidshævning i køleskabet, men dejen må herefter ikke æltes på bordet, men skal derimod fordeles i mindre portioner på bagepladen.


Opskrift til ca. 12 boller

Ingredienser:
300 g durummel
400 g hvedemel
1 dl. græskarkerner
1 tsk. salt
1 spk. olie
5 dl vand
25 g gær (15 g hvis koldhævet/langtidshævet)

Fremgangsmåde:

Rør gær ud i det lunkne vand (hvis langtidshævede boller så koldt vand) og tilsæt resten af ingredienserne.
Dejen røres sammen på maskine i ca. 5 min.
Sættes til hævning i ca. 30 min. (hvis langtidshævet sættes dejen i køleskabet natten over).
Dejen slås sammen igen, og formes til ca. 12 boller (langtidshævet æltes dejen ikke igennem).
Durumbollerne pensles med mælk og efterhæver i ca. 30 min. et lunt sted, hvorefter durumbollerne bages i ca. 20 min. ved 200 grader (varmluft).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar