Græsk version af moussakka |
Opskrift til 4-5 personer
Ingredienser:
Kødsovsen:
500 g tomater, skrællet og i tern
500 g hakket oksekød (eller 250 g hakket lam og 250 g oksekød)
1½ dl rødvin
olie til stegning
2 små løg, i tern
3 fed hvidløg, presset
1 tsk kanel
1 spsk sukker
salt og peber
2 aubergine, i skiver ca. 1 cm
700 g kartofler, i skriver ca. 1 cm
olivenolie
1 dl rasp
100 g mozzarella
Bechamelsauce:
3 spsk. hvedemel
50 g margarine
1 tsk. muskatnød
1 æggehvide, pisket stivt
Forberedelse:
Skær auberginerne, f.eks. på juliennejern, i ca. 1 cm tykke skiver. Læg skiverne i et dørslag og skyl med koldt vand. Krydre skiverne med salt og sæt dørslaget ned i en skål. Læg en tallerken oveni dørslaget og sæt noget tungt ovenpå således, at tallerkenen presses ned over auberginerne. Sæt til side i ca. 2 timer.
Herefter drænes auberginerne for den bitre væske.
Fremgangsmåde:
Snit løg og hvidløg og sauter disse i en pande. Tilsæt herefter kød, der steges brunt. Herefter tilsættes rødvinen. Når dette er fordampet krydres med sukker, kanel, salt og peber. Dette blandes godt, hvorefter tomaterne tilsættes. Tomaterne skal være skrællet og skåret i tern. Læg låg på panden, og steg ved meget lav varme i mindst én time.
Læg kartoffelskiver og aubergineskiver på en bageplade med bagepapir og pensl med olivenolie og krydr med salt. Bages i ovnen i ca. 10 min. ved 220 grader. Oprindeligt frituresteges disse i den græske version. Kartoffelskriver og aubergineskriver tages ud af ovnen og tørres på køkkenrulle.
Smør en bradepande med margarine og læg kartoffelskiverne i bunden og herefter et lag med aubergineskiverne. Der kan evt. drysses med rasp ovenpå. Herefter tilsættes ca. halvdelen af kødsovsen. Drys herefter med reven ost, og læg igen et lag med aubergine og slut af med kødsovsen.
Bechamelsauce:
Smelt margarine ved lav varme i en gryde. Tilsæt herefter mel og rør sammen. Når dette er rørt godt sammen til en fast masse tilsættes lidt mælk under omrøring. Rør indtil mælken er rørt ud i massen, og saucen bliver tykkere. Lidt efter lidt tilsættes mælken. Saucen varmes godt igennem, og osten tilsættes under omrøring. Herefter smages til med muskatnød. Æggehviden piskes stiv og vendes i bechamelsaucen.
Bechamelsaucen fordeles ovenpå moussakkaen, og der drysses med ost og rasp på toppen.
Bages i ovnen i ca. 45 min. ved 180 grader eller til bechamelsaucen er gylden.
Afkøles let inden servering, således at moussakkaen kan nå at sætte sig en smule.
Moussakka klar til servering |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar