tirsdag den 19. november 2013

Romkugler med lakrids

Romkugler
Romkugler
Kagerester skal da ikke gå til spilde, så derfor blev der lavet romkugler af resten af marmorkagen. Der kunne også have været anvendt en rest af muffins, drømmekage og evt. en rest wienerbrød.
Min far lavede i sit bageri nogle fantastiske romkugler, her blev de dog kaldt trøfler. Denne opskrift kan ikke måle sig med min fars trøfler, men de er godt på vej!


Opskrift til ca. 25 romkugler

Ingredienser:

ca. 200 g rest af marmorkage
1-2 tsk. hjemmelavet marmelade (kunne f.eks. være en hindbærmarmelade)
1 tsk. romessens
75 g revet Odense marcipan
1 plade Toms guld barre med lakrids
evt. 1 tsk kakaopulver opløst i vand

Pynt:
Krymmel efter eget valg - her chokolade


Fremgangsmåde:

Kageresten smuldres og marmelade, kakaopulver (evt. opløst i lidt vand) og romessens blandes. Chokoladen smeltes og blandes med de øvrige ingredienser, hvorefter marcipanen rives i romkugledejen. Ingredienserne røres godt sammen. Dejen skal være let fugtig, men ikke våd.
Dejen formes til kugler efter ønsket størrelse og rulles i f.eks. chokoladedrys. Herefter stilles romkuglerne i køleskabet indtil romkuglerne har sat sig til en fast kugle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar