søndag den 3. november 2013

Æblekage
Æblekage
Æblekage er en traditionel dansk opskrift der stammer fra midten 1800 tallet. Æblerne var dengang sure og egnede sig ikke til at spise rå som vi gør nu til dags, hvor vi har mange forskellige sorter, at vælge imellem alt efter, hvad de skal anvendes til. De første æblekager bestod af flødeskum og rasp. I dag findes der mange variationer af æblekagen, dog er den traditionelle fortsat meget populær. Jeg har i denne opskrift valgt, at anvende æblesorten Ingrid Marie, der er et rigtigt dansk nationalæble, der er kendt af de fleste. Æblet har en middelfast og let syrligsmag, hvilket egner sig godt til i en æblekage med både sukker og marcipan.

Opskrift til 1 kage

Ingredienser:

Bund:
200 g hvedemel
150 g bagemargarine, i tern
150 g sukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanilje
1 æg
Ca. 1 tsk. kanel

Fyld:
Ca. 200 g æbler (Ingrid Marie), skrællede og revet
150 g marcipan, revet

Pynt:
Mandler, hakkede
Cremefraiche
Vanilje

Fremgangsmåde:
Margarine, sukker, vanilje og æg røres sammen. Mel og bagepulver blandes og røres i dejen.
Rør indtil margarinen er rørt helt ud.
Tag en lille håndfuld dej fra og smør resten af dejen ud i en smurt springform (ca. 24 cm). Lav en lille kant op ad springformen.
De skrællede og revne æbler vendes i ca. 1 tsk. kanel.
Riv herefter marcipanen ud på kagebunden. Æblekanelblandingen vendes herefter ned i springformen.
Læg herefter små stykker dej ovenpå æblekagen og pynt med hakkede mandler eller andre nødder.

Bages i ovnen i ca. 50 min. ved 160 grader.

Æblekagen afkøles og serveres med cremefraiche oprørt med vanilje til eftermiddagskaffen. Alternativt kan æblekagen også serveres som dessert, hvortil der kan serveres en hjemmelavet is.

Til ovenstående æbleekage er der hovedsageligt anvendt økologiske ingredienser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar