Æblekage |
Opskrift til 1 kage
Ingredienser:
Bund:
200 g hvedemel
150 g bagemargarine, i tern
150 g sukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanilje
1 æg
Ca. 1 tsk. kanel
Fyld:
Ca. 200 g æbler (Ingrid Marie), skrællede og revet
150 g marcipan, revet
Pynt:
Mandler, hakkede
Cremefraiche
Vanilje
Fremgangsmåde:
Margarine, sukker, vanilje og æg røres sammen. Mel og bagepulver blandes og røres i dejen.
Rør indtil margarinen er rørt helt ud.
Tag en lille håndfuld dej fra og smør resten af dejen ud i en smurt springform (ca. 24 cm). Lav en lille kant op ad springformen.
De skrællede og revne æbler vendes i ca. 1 tsk. kanel.
Riv herefter marcipanen ud på kagebunden. Æblekanelblandingen vendes herefter ned i springformen.
Læg herefter små stykker dej ovenpå æblekagen og pynt med hakkede mandler eller andre nødder.
Bages i ovnen i ca. 50 min. ved 160 grader.
Æblekagen afkøles og serveres med cremefraiche oprørt med vanilje til eftermiddagskaffen. Alternativt kan æblekagen også serveres som dessert, hvortil der kan serveres en hjemmelavet is.
Til ovenstående æbleekage er der hovedsageligt anvendt økologiske ingredienser.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar