Risengrød |
Fra omkring 1900 tallet var grødrisen blevet udbredt hos købmændene, og risengrøden blev til folkeeje. Da risengrød ikke længere var anset som en luksusvare, udviklede det bedre borgerskab retten og tilsatte mandler, fløde og vanilje som blev til risalamande.
Glædelig jul!
Opskrift til fire personer
Ingredienser:
2 1/4 dl grødris
2 ½ dl vand
1 liter mælk
½ tsk. salt
Fremgangsmåde:
Bring det saltede vand i kog og tilsæt risene. Risene drysses i og koges i ca. 2 min. under omrøring. Herefter hældes mælken i og risengrøden bringes i kog under låg. Når grøden koger kan gryden pakkes ind i håndklæder, og stilles ind under dynen i sengen i en god times tid (indtil grøden har den ønskede konsistens).
Tilbehør: smørklat, kanel med sukker i, saftevand eller nisseøl.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar