Flødeostekage klar til servering |
Opskrift: 1 flødeostekage til 6-8 personer
Ingredienser:
Fromage:
200 g chokolade flødeost
4 blade husblas
2 dl cremefraiche 38 %
2 past. æggeblommer
2 past. æggehvider
1-2 tsk vaniljesukker
1 spsk citronsaft (friskpresset)
1 tsk citronskal
50-60 g flormelis
Bund:
150 g fuldkornshvedekiks
75 g smør
Gele:
2½ dl solbærsaft
4 blade husblas
Pynt:
Bærsymfoni (fra frost)
Fremgangsmåde:
Bund:
Smelt smørret og bland dette med de smuldrede kiks. Blandingen fordeles i en springform (20 cm i diameter).
Fromage:
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggehvider stive og vend forsigtigt sukkeret i de stive æggehvider. Hæld vandet fra husblassen og hæld lidt kogende vand over husblassen og rør rundt til en jævn masse. Afkøl husblassen. Rør resten af ingredienserne sammen og vend forsigtet sukkerblandingen i ostemassen. Rør den afkølede husblas i ostemassen og fordel ostemassen over kiksebunden i formen og stil flødeostekagen på køl til næste dag.
Gele:
Læg husblas i blød. Varm solbærsaften op og rør husblas ud heri. Hæld evt. solbærmassen igennem et si inden det hældes ud over den stivnede flødeostekage.
Chokoladeflødeostekagen med solbær gele og pyntet med bær |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar