søndag den 2. december 2012

Flødeostekage med chokoladeflødeost

Flødeostekage klar til servering
Flødeostekage klar til servering
Flødeostekagen er mest kendt med en fromage af naturel flødeost, men dette forsøg med en friskost med chokolade gav flødeostekagen en rund og mild smag af kakao og chokolade. Kombinationen mellem den søde chokolade og solbærgeléns lidt sure smag gav en god balance mellem sødt og surt.

Opskrift: 1 flødeostekage til 6-8 personer

Ingredienser:

Fromage:
200 g chokolade flødeost
4 blade husblas
2 dl cremefraiche 38 %
2 past. æggeblommer
2 past. æggehvider
1-2 tsk vaniljesukker
1 spsk citronsaft (friskpresset)
1 tsk citronskal
50-60 g flormelis

Bund:
150 g fuldkornshvedekiks
75 g smør

Gele:
2½ dl solbærsaft
4 blade husblas

Pynt:
Bærsymfoni (fra frost)

Fremgangsmåde:
Bund:
Smelt smørret og bland dette med de smuldrede kiks. Blandingen fordeles i en springform (20 cm i diameter).
Fromage:
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggehvider stive og vend forsigtigt sukkeret i de stive æggehvider. Hæld vandet fra husblassen og hæld lidt kogende vand over husblassen og rør rundt til en jævn masse. Afkøl husblassen. Rør resten af ingredienserne sammen og vend forsigtet sukkerblandingen i ostemassen. Rør den afkølede husblas i ostemassen og fordel ostemassen over kiksebunden i formen og stil flødeostekagen på køl til næste dag.
Gele:
Læg husblas i blød. Varm solbærsaften op og rør husblas ud heri. Hæld evt. solbærmassen igennem et si inden det hældes ud over den stivnede flødeostekage.

Chokoladeflødeostekage
Chokoladeflødeostekagen med solbær gele
og pyntet med bær
Flødeostekagen stilles igen på køl til gelén er stivnet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar