En lille portion julekonfekt |
Opskrift til 16 stykker konfekt (se billede)
Ingredienser:
16 stk hasselnødder
Ca. 100 g Odense marcipan
Ca. 50 g Odense mørk chokolade
Blød nougat
Evt. kakaopulver og flormelis
Fremgangsmåde:
Rul marcipan forholdsvis tyndt ud f.eks. imellem to stykker bagepapir. Jeg har brugt en firkantet udstikker til at dele marcipanen ud i mindre stykker. Læg små stykker nougat og en hasselnød på hvert stykke marcipan. Disse rulles sammen til en kugle.
Den mørke chokolade smeltes i et vandbad. Pas på, at chokoladen ikke bliver for varm. Man kan f.eks. smelte 2/3 af den hakkede chokolade over vandbadet. Fjern herefter skålen fra vandbadet og tilsæt den sidste tredjedel af chokoladen og lad denne smelte ud i den varme chokolade.
Marcipan kuglerne dyppes i chokoladen, og sættes på et stykke bagepapir, hvor de evt. kan pyntes med enten flormelis eller kakao.
Når chokoladen er størknet kan konfekten opbevares i køleskabet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar