mandag den 3. december 2012

Julekonfekt: kugler af marcipan med nougat og hasselnødder

Julekonfekt
En lille portion julekonfekt
Det er d. 3 dec. og julestemningen har så småt indfundet sig med kalenderlys, juleduge og julestjerner. Derfor var det også nærliggende, at lave lidt julekonfekt i dag. Små kugler af marcipan med hasselnødder og nougat, der er dyppet i mørk chokolade og pyntet med flormelis og kakao.


Opskrift til 16 stykker konfekt (se billede)

Ingredienser:

16 stk hasselnødder
Ca. 100 g Odense marcipan
Ca. 50 g Odense mørk chokolade
Blød nougat
Evt. kakaopulver og flormelis

Fremgangsmåde:

Rul marcipan forholdsvis tyndt ud f.eks. imellem to stykker bagepapir. Jeg har brugt en firkantet udstikker til at dele marcipanen ud i mindre stykker. Læg små stykker nougat og en hasselnød på hvert stykke marcipan. Disse rulles sammen til en kugle.

Den mørke chokolade smeltes i et vandbad. Pas på, at chokoladen ikke bliver for varm. Man kan f.eks. smelte 2/3 af  den hakkede chokolade over vandbadet. Fjern herefter skålen fra vandbadet og tilsæt den sidste tredjedel af chokoladen og lad denne smelte ud i den varme chokolade.
Marcipan kuglerne dyppes i chokoladen, og sættes på et stykke bagepapir, hvor de evt. kan pyntes med enten flormelis eller kakao.

Når chokoladen er størknet kan konfekten opbevares i køleskabet.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar