Lakridsis |
En flødeis med lakrids. Isen har en utrolig blød, rund og lækker smag.
Er man til en mindre fed udgave af lakridsis kan man evt. erstatte noget af fløden med mælk. Denne is er kørt i en ismaskine, men det kan også lade sig gøre, at lave lakridsis uden ismaskine, det kræver blot mere tid, eftersom man jævnligt skal røre i isen under nedfrysningen for at undgå krystaller i isen.
Er man til en mindre fed udgave af lakridsis kan man evt. erstatte noget af fløden med mælk. Denne is er kørt i en ismaskine, men det kan også lade sig gøre, at lave lakridsis uden ismaskine, det kræver blot mere tid, eftersom man jævnligt skal røre i isen under nedfrysningen for at undgå krystaller i isen.
Ingredienser:
125 g rørsukker
4 past. æggeblommer
3 tsk. lakridspulver
2 tsk. appelsinskal
½ liter fløde
Evt. 3 spsk. Hjemmelavet lakridssirup
Fremgangsmåde:
Æggeblommer og sukker piskes sammen til en luftig masse. Appelsinskal og lakridspulver vendes i.
Fløden piskes stiv og vendes i lakridsmassen. Flødeisen med lakrids køres i ismaskinen i ca. 25-30 min. Lakridssirup kan tilsættes, når ismassen begynder at blive mere fast i konsistensen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar