lørdag den 8. december 2012

Flødeis med lakrids

Hjemmelavet flødelakridsis
Lakridsis
På trods af at det er vinter, så fik jeg i dag lyst til at lave is.
En flødeis med lakrids. Isen har en utrolig blød, rund og lækker smag.
Er man til en mindre fed udgave af lakridsis kan man evt. erstatte noget af fløden med mælk. Denne is er kørt i en ismaskine, men det kan også lade sig gøre, at lave lakridsis uden ismaskine, det kræver blot mere tid, eftersom man jævnligt skal røre i isen under nedfrysningen for at undgå krystaller i isen.

Opskrift til ca. 1 liter is

Ingredienser:
125 g rørsukker
4 past. æggeblommer
3 tsk. lakridspulver
2 tsk. appelsinskal
½ liter fløde

Fremgangsmåde:

Æggeblommer og sukker piskes sammen til en luftig masse. Appelsinskal og lakridspulver vendes i.
Fløden piskes stiv og vendes i lakridsmassen. Flødeisen med lakrids køres i ismaskinen i ca. 25-30 min. Lakridssirup kan tilsættes, når ismassen begynder at blive mere fast i konsistensen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar