fredag den 7. december 2012

Lækre småkager med lakrids

Småkager med lakrids
Lækre småkager med lakrids
Lakrids udvindes af planten glycyrriza glabra ( fra græsk: glykys=sød, rhiza=rod), der kan blive op til 1,5 meter høje og med flotte lilla blomster. Lakridsplanten er igennem historien bl.a. blevet brugt til især medicin og i dag anvendes lakrids ikke kun til slik, men også i shampoo og parfume. Jeg har dog valgt, at bruge mit lakridspulver i en meget lækker opskrift på sprøde småkager.
Småkagerne med lakrids er utrolig lækre, lette at lave og smager både sødt og med en mild eftersmag af lakrids.

Opskrift til ca. 40 småkager

Ingredienser:

175 g rørsukker
1 æg
2 tsk lakridspulver
150 g smør
1 knsp salt
280 g hvedemel

Glasur:
110 g flormelis
2 spsk kogende vand
1/4 tsk lakridspulver

Fremgangsmåde:
Smør, sukker og et æg røres sammen i køkkenmaskinen indtil massen er cremet. Lakridspulveret tilsættes sammen med salt.
Rør herefter mel ud i massen. Småkagedejen røres godt sammen til en ensartet masse.
Der formes ca. 40 kugler, der lægges på en bageplade med bagepapir. Kuglerne trykkes flade og bages ved 180 grader i ca. 12 min.
Småkager med lakrids efter bagning
Friskbagte småkager med lakrids



Lakridspulveret røres ud i det kogende vand. Flormelis sigtes herefter i vandet, og røres sammen til en passende konsistens. Når småkagerne er afkølede kan lakridsglasuren kommes på.

Småkager med lakrids og lakridsglasur
De afkølede småkager med lakridsglasur










Opbevaring: Lakridssmåkagerne opbevares i en kagedåse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar