Lækre småkager med lakrids |
Småkagerne med lakrids er utrolig lækre, lette at lave og smager både sødt og med en mild eftersmag af lakrids.
Opskrift til ca. 40 småkager
Ingredienser:
175 g rørsukker
1 æg
2 tsk lakridspulver
150 g smør
1 knsp salt
280 g hvedemel
Glasur:
110 g flormelis
2 spsk kogende vand
1/4 tsk lakridspulver
Fremgangsmåde:
Smør, sukker og et æg røres sammen i køkkenmaskinen indtil massen er cremet. Lakridspulveret tilsættes sammen med salt.
Rør herefter mel ud i massen. Småkagedejen røres godt sammen til en ensartet masse.
Der formes ca. 40 kugler, der lægges på en bageplade med bagepapir. Kuglerne trykkes flade og bages ved 180 grader i ca. 12 min.
Friskbagte småkager med lakrids |
Lakridspulveret røres ud i det kogende vand. Flormelis sigtes herefter i vandet, og røres sammen til en passende konsistens. Når småkagerne er afkølede kan lakridsglasuren kommes på.
De afkølede småkager med lakridsglasur |
Opbevaring: Lakridssmåkagerne opbevares i en kagedåse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar