mandag den 3. december 2012

Broccolisuppe med bacontern

Broccolisuppe med bacontern
Broccolisuppe
En flot grøn broccolisuppe med bacontern.
Suppen er lækker cremet og let saltet grundet det ristede bacon.


Opskrift 4 personer

Ingredienser:

1 broccoli, i buketter
2-3 gulerødder, revet
1-2 løg, hakket
3-4 fed hvidløg, presset eller hakket
2,5 dl creme fine til madlavning
2 dl minimælk
6, 5 dl vand
1 grøntsagsbouillon
Evt. 1 stilk bladselleri, i skiver
Salt og peber
Olie til stegning af løg og hvidløg
1 pk. bacon i tern (ca. 200 g)

Fremgangsmåde:

Steg kortvarig hvidløg og løg i gryden. Kom gulerødder, bladselleri og broccoli i gryden og tilsæt vand og bouillon. Bring suppen i kog ved høj varme. Reducer herefter varmen til middel, og lad grøntsagerne simre til de er møre.

Grøntsagsblandingen blendes kortvarigt - fyld kun blenderen 1/3 op. Tilsæt mælk og creme fine og varm broccolisuppen igennem igen og smag til med salt og peber.

Steg bacon på panden og server denne til broccolisuppen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar