fredag den 30. november 2012

Brændte mandler

Brændte mandler
Brændte mandler
Duften af jul og brændte mandler.
En sødlig duft breder sig i køkkenet, imens sukkeret karamelliserer i den varme pande. Det kræver lidt tålmodighed, men de brændte mandler er ventetiden værd.
1 portion

Ingredienser:

100 g flormelis
100 g mandler
Ca. 0,5 dl vand

Fremgangsmåde:

Mandler, flormelis og vand bringes i kog i en pande. Vær forsigtig med at skrue for højt op for varmen.
Rør i blandingen til sukkeret er smeltet. Blandingen skal koge indtil vandet er fordampet, og flormelissen ser tør og grynet ud.

Rør jævnligt og skru op for varmen således, at sukkeret smelter dvs. bliver brunt (karamelliserer). Det må dog ikke blive for varmt!

Når sukkeret er helt smeltet hældes de brændte mandler ud på et stykke bagepapir. Adskil med det samme de brændte mandler fra hinanden ved hjælp af gafler eller lignende, og lad de brændte mandler køle af.

Spises som snacks/juleknas

Opbevares i en lufttæt beholder beklædt med bagepapir.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar