søndag den 25. november 2012

Stenalderbrød

Stenalderkost handler om, at spise som vores forfædre. Tankerne bag stenalderkost tager afsæt i, at den kost stenaldermennesket levede af skulle være sundere end det vi spiser i nutidens Danmark. Stenaldermad er uden tilsætningsstoffer eller kunstige smage.

Følgende opskrift på stenalderbrød er et rugbrød uden mel. Brøddet er knasende sprødt og fyldt med kerner og frø.Det er en opskrift, der kan varieres i det uendelige.

1 brød
(Billede følger)
Ingredienser:
150 g mandler
100 g sesamfrø
50 g hørfrø
100 g solsikkekerner
200 græskarkerner
1 dl rapsolie
2 tsk. havsalt
5 små æg

Fremgangsmåde:
Mandlerne kommes i foodprocessoren eller hakkes fint. Bland mandlerne med de øvrige frø og kerner. Æggene piskes og tilsættes sammen med havsalt og olien.
Fyld dejen i en lille rugbrødsform, der er penslet med lidt olie.

Brødet bages i ca. 70 min. ved 160 grader.

Opbevaring: indpakket i et viskestykke og i en plastikpose i køleskabet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar