søndag den 25. november 2012

Groft franskbrød med honning og nødder

Groft franskbrød med honning og nødder
Friskbagt franskbrød
Franskbrød er den danske betegnelse for hvidt hvedebrød. I gamle dage måtte der ikke være huller i franskbrøddet. Det blev anset for, at være dårligt håndværk, og blev derfor kaldt "franskbrød med bagersjæl". Nu er franskbrød med huller dog mere eftertragtet grundet dets mindre kompakte form.

Både for smagens skyld og for at få nogle umættede fedtsyre har jeg i denne opskrift valgt, at komme nødder i mit franskbrød.


1 stk.

Ingredienser:
2 dl lunken vand
25 g gær
1,5 spsk honning
½ spsk salt
1 dl kærnemælk
40 g valnødder
20 g hasselnødder
150 g grahamsmel
ca. 350 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Rist valnødder på en tør pande og hak dem derefter i mindre stykker. Opløs gær i vandet og tilsæt honning og salt. Rør derefter kærnemælk og de hakkede nødder i blandingen. Herefter tilsættes grahamsmel og den ønskede mængde hvedemel. Dejen æltes sammen på køkkenmaskinen eller med håndkraft, til dejen er smidig og fast.
Stil dejen tildækket og lunt i ca. 1 time. Dejen æltes igen sammen, og der formes et franskbrød, der enten kan lægges direkte på en bageplade med bagepapir eller kommes i en smurt franskbrødsform.
Franskbrødet pensles med vand og ridses i overfladen. Drys evt. grahams- eller hvedemel ovenpå.

Efterhæver i 20-30 min. og bages herefter ved 200 grader i ca. 30-35 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar