Friskbagt franskbrød |
Både for smagens skyld og for at få nogle umættede fedtsyre har jeg i denne opskrift valgt, at komme nødder i mit franskbrød.
1 stk.
Ingredienser:
2 dl lunken vand
25 g gær
1,5 spsk honning
½ spsk salt
1 dl kærnemælk
40 g valnødder
20 g hasselnødder
150 g grahamsmel
ca. 350 g hvedemel
Fremgangsmåde:
Rist valnødder på en tør pande og hak dem derefter i mindre stykker. Opløs gær i vandet og tilsæt honning og salt. Rør derefter kærnemælk og de hakkede nødder i blandingen. Herefter tilsættes grahamsmel og den ønskede mængde hvedemel. Dejen æltes sammen på køkkenmaskinen eller med håndkraft, til dejen er smidig og fast.
Stil dejen tildækket og lunt i ca. 1 time. Dejen æltes igen sammen, og der formes et franskbrød, der enten kan lægges direkte på en bageplade med bagepapir eller kommes i en smurt franskbrødsform.
Franskbrødet pensles med vand og ridses i overfladen. Drys evt. grahams- eller hvedemel ovenpå.
Efterhæver i 20-30 min. og bages herefter ved 200 grader i ca. 30-35 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar