lørdag den 24. november 2012

Hvidkålssuppe med bacon

Hvidkålssuppe med bacon
Dampende varm hvidkålssuppe
Hvidkål er en af vores ældste grøntsager måske pga. dens mange fordele. Hvidkål er f.eks. billigt, mættende, indeholder bl.a. C-vitamin og kan tilberedes på utallige måder. Det smager godt sammen med mange andre råvarer f.eks. gulerødder, kartofler eller bacon.

Jeg har valgt, at lave en lækker cremet hvidkålssuppe med knasende sprøde baconstykker.

Opskrift til 4 personer

Ingredienser:
2 porrer
1 hvidkål (ca. 800 g)
500 g kartofler
1 grøntsagsbouillon
½ l minimælk
150 g bacon i tern
salt og peber
muskatnød

Fremgangsmåde:
Rens porrerne, skær dem i skiver, skyl dem godt og lad dem dryppe af. Svits porrerne i olien i en stor gryde, uden de tager farve. Snit kålhovedet og kartofler groft. Kom hvidkål, kartofler og bouillon i gryden med porrerne og bring det hele i kog.
Kog suppen indtil grønsagerne er meget møre, det tager ca. en ½ time. Blend suppen til den har en ensartet jævn konsistens og kom den tilbage i gryden. Justér konsistensen med mælk og smag suppen til med salt, peber og eventuelt muskatnød. Rist baconen sprød og gylden, tag den af panden og lad den dryppe af på køkkenrulle.
Serveres med sprøde bacontern, et drys persille og rugbrød til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar