lørdag den 24. november 2012

Chokolade-nødde-bar med tranebær

Chokolade-nødde-bar med tranebær
En lækker chokoladesnack
til mellemmåltidet
En snack, der både smager kraftigt af kakao og friskt af tranebær.

Kakao er basisråvaren for chokolade. Kakaoen/chokoladen kan betegnes som "gude føde", idet kakaoen kommer fra kakaotræet Theobroma cacao. Theo kommer fra ordet theos, der betyder "gud" og broma, der henviser til "føde". Gude føden kom til Danmark i 1600-tallet, hvor den også blev anset for en dyr luksusvare.

I denne opskrift kombineres det bitre (chokolade/kakao, tranebær og valnødder) med det søde (vanilje og stevia).

Antal: 20 stk.

Ingredienser:
120 g kokosolie (2 dl smeltet)
40 g kakaopulver
½ tsk. vanilje
2/3 tsk. stevia i pulverform
40 g mandler
40 g groft knuste pekannødder
40 g groft knuste valnødder
40 g usaltede peanuts
40 g tørrede tranebær

Fremgangsmåde:
Fordel hele mandler, knuste nødder og tranebær på bagepapir i et fad. Smelt kokosolien, og kom kakaopulver, vanilje og stevia i den smeltede olie. Rør rundt. Hæld kakaoolien ud over nødde-tranebær-massen, og rør lidt rundt i blandingen, så det hele dækkes.

Sæt blandingen på køl, og skær herefter blandingen ud i 20 stykker, når den er helt afkølet og fast.

Opbevares køligt.

2 kommentarer:

  1. Sker der noget hvis man ikke putter stevia i? :)

    SvarSlet
  2. Kære anonym
    Nej, det sker der som sådan ikke noget ved. Men stevia tilføjer sødme til det produkt det tilsættes, så du kan jo overveje om du måske vil have en lille smule almindeligt sukker i i stedet for. Så undgår du, at det evt. bliver for bittert.

    SvarSlet