Bønnesuppen har en kraftig rød farve og smag |
Fakta om chili: grøn chili er den umodne og mest stærke, hvori mod de gule og røde er mere modne chilifrugter, der pga. af deres sødme kan kompensere for den stærke smag. Generelt er chilien mildest i spidsen af frugten og stærkest ved stilken. Jo mindre jo stærkere.
Hvidløgs stærke lugt og smag stammer fra en svovlholdig olie. Hvidløg er en grøntsag, men bruges mest som krydderurt i maden.
Den stærke bønnesuppe indeholder både proteiner fra bønnerne og C-vitamin fra chilien.
Opskrift til 4-6 personer
Ingredienser:
2 dåser kidneybønner
2 røde peberfrugter
3 løg
2 dåser hakkede tomater
3-4 fed hvidløg, pressede
2 grøntsagsboullion terninger
3 tsk. paprika
2 tsk. chilipulver
1 tsk. havsalt
Vand (indtil den ønskede konsistens)
Frisk ingefær, pressede (mængde efter ønsket smag)
Olie til stegning
Fremgangsmåde:
Snit peberfrugt og løg og steg disse sammen med hvidløg, ingefær og boullion i en gryde i lidt olie. Herefter tilsættes resten af ingredienserne (bønner, dåsetomater, paprika, chili, salt og vand) og varmes igennem.
Suppen blendes. Kog bønnesuppen op og smag til med salt og peber.
Bønnesuppen serveres evt. sammen med groft brød og pyntes med persille.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar